heidi2662 napisał:A według Ciebie gabriel w jakim banku najlepiej otworzyć konto?Prawdę powiedziawszy to nie wiem w jakim Norweskim Banku masz otworzyć Sobie Konto .
Wszystko zależy od tego , co po takim banku oczekujesz ... i na jak długo masz zamiar Tu Być .
Ja mam konto pracownicze -/lønkonto/-w" SpareBank1 Nord-Norge" bo Moja firma prowadzi w nim Swoje operacje i forsa jest w tym samym dniu na koncie ...
Niemniej , tak zadecydował Mój szef bo powiedział , że do innego banku to Firma będzie musiała płacić za przelew , jednak to było pięć lat temu... I tak Już zostało .
Chociaż ostatnio WNERWIA MNIE TEN BANK ,bo okazuje się iż w całym kraju i owszem jest SpareBank 1 , jednak co fylke to inny dodatek i w Ålesund miałem kłopoty z operacjami przelewowymi do tego stopnia iż opłatę za czynsz z mojego banku do mojego banku musiałem dokonać na poczcie bo lokalny Spare... powiedział , iż to inny bak i nawet interwencja w Oslo nic nie dała...
Dużo znajomych ma konto w Banku Pocztowym i może bezproblemowo wpłacać i wypłacać na każdej dowolnej krajowej poczcie .
Dużo ludzi ma też w Nordei , jednak wtedy też wypada mieć konto w Polskiej Nordei , to przelewy podobno są darmowe ...jednak tylko podobno .
Dla mnie konto , to wymóg systemowy ,bo tu wszystko opiera się o kartę Bankomatową ze zdjęciem /jako swoisty dowód osobisty/...
Może szukaj po tej linii , Ja na kartę ze zdjęciem czekałem TRZY MIESIĄCE... teraz podobno jest krócej ... i znowu podobno...
Co do taniości opłat , to tylko ILUZJA ...bo jak opłata jest prawie zerowa to z kolei oprocentowanie konta też w tej granicy oscyluje.... jak wszędzie "te naczynia niestety są połączone ze sobą "
Trudno Mi naprawdę coś zarekomendować .